zaterdag 21 juli 2012

dinsdag 17 juli 2012

Telefoonhoesje 4.

Deze is voor mijzelf. Het hoesje heb ik tijdens de metroritten gehaakt (lekker simpel rechttoe, rechtaan). De bloemetjes en de vlinder, gisteravond. Het geschubde randje ook. Een aantal dingen gevonden op internet (bloemen, vlinder en randje) de rest zelf bedacht (hoesje en koordje). Een echt meidending zou Ilyass zeggen.


maandag 16 juli 2012

Nog twee oude haakwerkjes gevonden.

Nou ja, de foto's dan. De angry bird heb ik twee keer gehaakt, voor Ilyass en zijn broertje Nordin. De pinguin heb ik voor Janneke gemaakt, mijn petekind. Gelukkig heb  ik er foto's van gemaakt om hier te kunnen laten zien.

Giraf is af!

Eindelijk is mijn giraf af. Het heeft een tijdje geduurd omdat ik geen patroon heb en het zelf moest verzinnen. Maar volgens mij is het gelukt. Ik hoop dat Puck er blij mee is.
Het idee heb ik van Willewopsie (willewopsie.blogspot.com).

zaterdag 14 juli 2012

En nog een telefoonhoesje (de derde al!)

Dit hoesje heb ik voor een andere collega gemaakt. Ook naar aanleiding van een foto van internet. Het was een applicatie van een uil die ik 'gewoon' op een eenvoudig hoesje heb genaaid. Het hoesje is hetzelfde als mijn eerste hoesje.

Oranje leeuw

Deze leeuw heb ik gehaakt voor het afgelopen EK. Jammer alleen dat op de dag dat deze leeuw af was, Nederland zijn laatste wedstrijd speelde.
We wachten nu maar op het WK.

Het patroon heb ik via internet gekocht bij Kookeridoo.

Telefoonhoesje 2

Voor mijn collega maakte ik dit telefoonhoesje. Ze heeft een plaatje op internet gevonden en dat heb ik naar eigen idee nagemaakt. Met dit als resultaat:

Ik vind dit model zo leuk, dat ik er voor mijzelf ook eentje ga maken met heel felle kleuren (limegroen, oranje en hardrose). Resultaat volgt!

vrijdag 13 juli 2012

Feestvarken

Niet mijn tweede haakwerk, maar wel een heel erg leuke. Hanna werd tien jaar en daar hoort dan een echt feestvarkentje bij.
Deze komt uit het boekje "Gelukspoppetjes haken" van Annemarie Arts.

Mijn eerste haakwerk

Al een tijdje ben ik aan het haken. Het is erg rustgevend en ik wordt er helemaal "zen" van als ik eenmaal bezig ben. Het liefst werk ik met een patroon, maar het lukt me ook om een plaatje na te maken. Zoals dit telefoonhoesje. Dit was mijn eerste project.

Een hoesje voor mijn telefoon. Ik krijg hier leuke reacties op en vragen van collega's of ik er ook voor hun eentje wil maken. Tuurlijk doe ik dat. Ik heb er al twee gemaakt, maar helaas geen foto van gemaakt. Gemiste kans. Misschien na de vakantie vragen of ik het alsnog mag fotograferen.