donderdag 27 september 2012

Zo'n leuk verjaardagscadeau gekregen ....

Een bol Zpagetti met een patroon voor een tas. Ik heb al eerder met zpagetti gewerkt (geen foto van), dus ik was al met het materiaal bekend. Een snel resultaat. In twee avondjes deze tas met bloem gehaakt. De kinderen in mijn klas zijn erg geintrigeerd door al mijn haakwerkjes (zie oudere blogs). Ik neem deze tas dus morgen mee naar school.

zaterdag 22 september 2012

Monsterlijk hoesje.

Deze heb ik op verzoek van een collega gemaakt (zij vond een voorbeeld op mijn Pinterest). Het is een monstertje geworden, maar tegelijk ook een konijntje. Voor de Wallice en Gromit liefhebbers: Were-rabbit, daar doet deze me sterk aan denken!

 
 
Jammer dat haar zoontje het een eng hoesje vindt en er niet zoveel van wil weten.....

Puppy in de klas

En als je nou niet van katten houdt? Dan vraag je toch aan je juf of ze een hondje wil haken. Dit is dan het resultaat:
Mijn 'puppy' ziet er wel anders uit als het originele patroon. Snap nog niet helemaal waar dat aan ligt. Hier heb ik het patroon gevonden: http://www.craftsy.com/pattern/crocheting/toy/sweet-pup-toy-crochet-pattern/5845

Amineko de Derde.

Al een paar weken klaar, maar ik heb deze meegenomen naar school om bij de andere twee amineko's te zijn. De kids in mijn klas zijn er dol op, ze spelen er dagelijks mee. Ik krijg al verzoekjes om er nog meer te maken. Leuk een amineko-klas! Wie weet ......

zondag 9 september 2012

Telefoonhoesjes zijn populair.

Iedereen wil er eentje. Deze is voor de dochter van een collega.

Ik word erg vrolijk van de kleurencombinatie.

zondag 2 september 2012

Pita van GrietjeKarwietje

Er staan zulke leuke patronen op de blog van GrietjeKarwietje dat  het maar moeilijk kiezen is. Ik heb eerst gekozen voor de muis Pita. Hier is het patroon te downloaden: http://grietjekarwietje.blogspot.nl/2011/04/haakpatroon-pita-de-muis.html.
Dit is mijn resultaat. Ik ben niet helemaal tevreden over het vastzetten van de pootjes, daar ga ik nog even voor zitten.

Verbetering?!

Het armbandje viel in de smaak. Na twee dagen echter zag ik dat de roos te los zat (foei, niet goed vastgezet). Ik heb het mee naar huis genomen om het beter vast te maken. Maar ja, dan kunnen er ook nog meer roosjes op, toch? Dit is het resultaat. Nog twee rozen erbij:
Ik vind het een geslaagde verbetering! De rozen zitten wat dicht op elkaar, maar als ze het bandje omdoet, draaien ze als het ware van elkaar weg. Zo zit er dan meer speling in.